logo-image
Президент ветував зміни до Закону України "Про захист персональних даних"

9 листопада 2012 року Президент України наклав вето на Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про захист персональних даних" (далі - "Закон").

Президент направив в Парламент свої пропозиції щодо відміни деяких повноважень регулятора (Державної служби з захисту персональних даних), оскільки це призведе до їх дублювання з повноваженнями інших органів виконавчої влади, а саме: здійснення технічного регулювання та оцінки відповідності комплексних систем захисту інформації вимогам щодо захисту персональних даних; розроблення порядку щодо захисту персональних даних у державних інформаційних ресурсах в інформаційно-телекомунікаційних системах.

Разом з цим, пропозиції Президента не торкались важливих положень Закону стосовно: визнання укладення і виконання правочину, стороною якого є суб'єкт персональних даних, або який укладено на користь суб'єкта персональних даних, підставою для обробки його/її персональних даних (без отримання додаткової письмової згоди такого суб'єкта на обробку його/її персональних даних); відміни обов'язкової реєстрації баз персональних даних при здійсненні трудових відносин; визнання країн Європейського Союзу та країн, що підписали Конвенцію Ради Європи "Про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних" такими, що мають адекватний рівень захисту персональних даних (для полегшення транскордонної передачі даних в ці країни).

Таким чином, Закон з пропозиціями Президента буде винесено на повторний розгляд Парламенту та голосування.


Для одержання додаткової інформації звертайтесь, будь ласка,
до партнера Олександра Падалки та старшого юриста Іллі Онищенка.

Підписатися
Дякуємо за заявку