Астерс виступає консультантом Міжнародної фінансової корпорації щодо фінансування холдингу "Астарта" на суму 35 млн. доларів США

Юридична фірма "Астерс" виступила юридичним радником Міжнародної фінансової корпорації (МФК) у зв'язку з наданням кредиту на загальну суму до 35 млн. доларів США холдингу "Астарта" – одному з найбільших виробників сільськогосподарської продукції в Україні.

МФК надасть фінансування холдингу "Астарта" у формі кредитної лінії на поповнення обігового капіталу, що дозволить холдингу "Астарта" закупити необхідний обсяг сої нового врожаю для подальшої переробки на соєпереробному заводі холдингу. Перероблюючи закуплену сировину у соєвий шрот, соєву олію та соєву оболонку, холдинг "Астарта" виготовляє продукцію з вищою доданою вартістю.

"Фінансування з боку МФК надасть підтримку одному з провідних виробників аграрної продукції в Україні, сприяючи економічній активності та забезпечуючи стабільні робочі місця у сільських регіонах нашої країни. Ми раді взяти участь у проекті, спрямованому на подальше стимулювання економічного розвитку України", - коментує Ірина Поканай, партнер юридичної фірми "Астерс".

Над проектом працювала команда Астерс практики банківського та фінансового права у складі партнера Ірини Поканай, радника Габріела Асланяна і юриста Інни Бондаренко.

***

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) – це міжнародна фінансова установа, яка надає інвестування, консультації та послуги з управління активами з метою стимулювання приватного сектору економіки у країнах, що розвиваються. Міжнародна фінансова корпорація є членом Групи Світового банку зі штаб-квартирою у Вашингтоні (США).

"Астарта" – агропромисловий холдинг, що є одним із найбільших виробників сільгосппродукції в Україні з земельним банком розміром 245 тис. га. До основних сфер діяльності холдингу входять: вирощування цукрового буряка та виробництво цукру, вирощування інших сільськогосподарських культур, зокрема, пшениці, ячменю, кукурудзи, соняшнику та сої, переробка сої та тваринництво. Холдинг володіє 9 цукровими заводами, заводом з переробки сої, біоенергетичним комплексом, мережею зерносховищ та супутньої інфраструктури у 4 регіонах України.

Банківське та фінансове право є однією з ключових практик Астерс. Щороку фірма та її партнери отримують звання кращих спеціалістів України у цій сфері за версією авторитетних міжнародних незалежних експертних досліджень, таких як IFLR1000, Legal 500, Chambers Global, Chambers Europe, тощо. Серед клієнтів Астерс – провідні міжнародні та українські банки та фінансові установи, торговельні та фінансові компанії, а також кредитори, емітенти та позичальники у різноманітних банківських та фінансових транзакціях.
Підписатися
Дякуємо за заявку