Aстерс надавала консультації компанії First Reserve Fund щодо придбання Ansaldo Energia, що належить Finmeccanica

Астерс виступила юридичним радником групи First Reserve, приватного інвестиційного фонду, що спеціалізується у галузі енергетики, з питаннь одержання дозволу Антимонопольного комітету України на набуття фондом групи спільного контролю над Ansaldo Energia SpA, що є дочірнім підприємством компанії Finmeccanica SpA і здійснює діяльність у галузі систем та компонентів для виробництва енергії.

First Reserve Fund XII, LP є інвестиційним фондом групи First Reserve, який займається управлінням інвестиціями, здійснюваними у галузі енергетики, зокрема наданням послуг, пов’язаних з розробкою нафтових родовищ, енергетичною інфраструктурою і енергетичними резервами. Загалом група здійснює інвестиції у світові енергетичні компанії, вартість активів яких становить до 10 млрд. доларів США.

Finmeccanica SpA є італійською компанією, основна діяльність якої зосереджена в аерокосмічній і оборонній галузях та сфері національної безпеки. Ansaldo Energia SpA є дочірнім підприємством Finmeccanica SpA і здійснює діяльність у сфері систем і компонентів для виробництва енергії; серед її клієнтів – державні установи, незалежні виробники та промислові компанії.

До здійснення транзакції Ansaldo Energia SpA повністю належала компанії Finmeccanica SpA. Згідно з домовленістю сторін, First Reserve Fund XII LP придбає 45% акцій та набуде спільний контроль над Ansaldo Energia SpA.

До складу робочої групи Астерс, що працювала над цим проектом під керівництвом партнера Ігоря Свечкаря, входили юристи Тетяна Вовк і Олена Степаненко.

Цей проект став черговим у низці справ з одержання дозволів на концентрацію, які було успішно завершено групою антимонопольного права юридичної фірми "Астерс", у тому числі, стосовно об'єднання VimpelCom Ltd. з Wind Telecom SpA, у результаті якого було створено шостого за розміром світового провайдера стільникового зв’язку.

Підписатися
Дякуємо за заявку